אין כמו לקפוץ לחנות חיות עם הכלבלב או להזמין מהאתר כשהחתול או השרקן מנמנם על ידינו, אבל מהן 3 הטעויות היקרות שאנחנו עושים בחנות חיות וכיצד נוכל להימנע מהן ולחסוך לעצמינו הרבה טלפונים, עצבים וגם לא מעט כסף? קראו ותראו:
1. לא שמים לב שהשק הולך להיגמר
ונתחיל מהטעות הכי נפוצה, שלרוב גם עולה המון כסף: אתם באים להאכיל את חיית המחמד ומגלים ששק המזון ריק, ובאורח פלא השק נגמר בערב או בסוף השבוע רגע לפני שהחנויות נסגרות.
ואז מתחיל מרתון של להשיג את החנות או ללכת לחנות אחרת, לבקש מחברים מזון שונה או להתחיל לחרוש באינטרנט על מתכונים ביתיים לחיות מחמד.
כשמדובר על שקים גדולים זה גם אומר שלרוב תצטרכו לרכוש שק קטן או שק מזון יבש של חברה אחרת לכמה ימים כי השק הגדול יגיע מהמחסן הראשי.
אז מה עושים? – שני שליש מהשק נגמר? התקשרו כבר עכשיו לחנות החיות שלכם והזמינו שק, אם אין מקום תוכלו גם לבקש משלוח לאחר מספר ימים או שישמרו לכם שק בצד.
ישנן חנויות שישמחו גם לתזכר אתכם טלפונית או בהודעת טקסט בהתאם לקצב הצריכה שלכם.
2. שוכחים לעדכן את הכרטיס הלקוח
עברתם דירה, החלפתם מספר בנייד, הכלב פיתח אלרגיה או החתול חלילה לא איתנו יותר… אל תשכחו לעדכן גם את חנות החיות שלכם בשינויים שקשורים גם לחיית המחמד שלכם.
אף אחד לא רוצה לחכות לשק מזון יום שלם רק כדי לגלות שהוא נשלח לכתובת המגורים הישנה, או לקבל מזון וחטיפים שכבר אינם מתאימים לחיית המחמד שלנו.
אז מה עושים? מעדכנים. אם אתם ממש עסוקים תוכלו לבקש את כתובת המייל של החנות או לעדכן דרך השירות בחנות האונליין של העסק. זה אולי נשמע פשוט, אבל זה פשוט לא מתבצע וחבל על העצבים ועל הקערה הריקה.
3. לא עוברים על רשימת הרכיבים
ואם באלרגיות עסקינן, הרבה פעמים אנחנו מסתמכים על המוכר.ת בחנות החיות ולוקחים את המזון או השמפו שנראה לנו הכי טוב, איך הוא נראה לנו טוב? לרוב האריזה מאוד יפה, ושם המותג מצלצל לנו מוכר.
כשמדובר במזונות חדשים שחיית המחמד עוד לא התנסתה, הרבה פעמים אנחנו שוכחים לשים לב האם קיימים רכיבים שאינם מתאימים עבורו ועלולים לגרום לאלרגיה בעור, חטיפים שקשים מידי לעיכול עבור גורים, שימורים עם ערכי סידן ונתרן גבוהים במקרה של בעיות במערכת השתן או סתם לא סוג הבשר שהחייה שלנו אוהבת – במקרה הטוב ניתן להחליף, במקרה הפחות טוב תצטרכו פשוט לקנות מזון או חטיפים חדשים.
אבל מה קורה כשמדובר על מוצרי הדברה, כגון אמפולות נגד פרעושים, או חומרי ניקיון שאינם מתאימים לסוג העור והפרווה? הרבה מאוד פעמים אנחנו “הולכים על עיוור”
ובסוף עלולים לסיים במרפאה בגלל רכיב אחד או שניים שבכלל לא ידענו שעלולים להשפיע לרעה.
אז מה עושים? קוראים את המדריך למזון יבש ולומדים כיצד לגשת אל מזון לחיית המחמד. מומלץ לעשות מחקר מקדים לפני שקונים מוצרים חדשים ואל תתביישו לשאול שאלות ולבקש לעבור על רשימת הרכיבים, להתייעץ עם הווטרינר שלכם ואף לקבוע פגישה עם תזונאי לחיות מחמד כדי להבין אילו סוגי מזון, חומרי הדברה וטיפוח מתאימים לכלב או החתול שלכם בהתאם לגיל, גזע ומצבו הרפואי
אלו הם 3 טעויות יקרות שאנחנו עושים בחנות חיות, יש לכם טיפים נוספים להתנהלות נכונה בחנות חיות? שתפו בתגובות!
אחלה טיפים תודה !.