מיינה מצויה: 5 עובדות שלא ידעתם על המין הפולש שהשתלט על ישראל

מיינה מצויה 5 עובדות שלא ידעתם על המין הפולש שהשתלט על ישראל
מיינה מצויה 5 עובדות שלא ידעתם על המין הפולש שהשתלט על ישראל | צילום freepik
המיינה המצויה, או בשמה השני, מיינה הודית, היא אחד מהמאה המינים הפולשים המסוכנים בעולם. היא הגיעה לישראל בסוף שנות ה-90 ומאז מתרבה בשיעורים חסרי תקדים, ריכזנו עבורכם 5 עובדות שאולי לא ידעתם על המין הפולש הזה

מיינה מצויה היא ציפור קטנה עם מקור צהוב, צווחנית במיוחד. העדות הראשונה של הציפור הזו בארץ ישראל, הייתה כאשר היא נצפתה בפארק הירקון בשנת 1997. מאז, המיינה המצויה התרבתה מאוד, והחל משנת 2020 היא נחשבת לציפור הרביעית בתפוצתה בישראל (אחריי העורב האפור, צוצלת ויונה), והשנייה בתפוצתה באזור מרכז הארץ (הציפור הראשונה הוא העורב האפור).

ריכזנו לכם 5 עובדות שכנראה לא ידעתם על המיינות, המין הפולש והצווח שנמצא בכל מקום.

עובדה ראשונה: היא אחת ממאה המינים הפולשים המסוכנים בעולם

המיינה נמצאת ברשימת המינים הפולשים המסוכנים בעולם של האו”ם. אותה ציפור צווחנית שאתם רואים בכל מקום – ברחוב, בים וביערות זכתה למקום ברשימה המפוקפקת הזו בזכות היותה ציפור אוכלת כל, המכחידה יבולים שלמים ולעיתים גם זנים של ציפורים אחרות. דוגמא טובה לכך היא היעדרות הדרורים שבשנים האחרונות כמעט ולא ניתן למצוא באזור מרכז הארץ.

עובדה שנייה: תוחלת חיים של המיינה היא כ- 12 שנים בממוצע

המיינה המצויה חיה כ-12 שנים, היא נחשבת לחיה מונוגמית, אשר חוזרת לקנן באותו מקום מדיי שנה. בכל תקופת קינון, דוגרים שני בני הזוג יחדיו על כ-4-6 ביצים, זמן הקינון נמשך כ-13-14 ימים, והגוזלים פורחים מהקן לאחר 25 ימים. המשפחה החדשה שקמה ממשיכה לגדול כקבוצה במשך חודש לפחות, בחודש זה ההורים עדין ממשיכים להאכיל את הגוזלים הקטנים. ביצי המיינה צבועות בצבע תכלת כהה, בשונה מרוב העופות בטבע.

מיינה מצויה היא ציפור קטנה עם מקור צהוב
מיינה מצויה היא ציפור קטנה עם מקור צהוב | צילום freepik

עובדה שלישית: המיינה היא אוכלת כול

זה עלול להישמע מזעזע, אך המיינה היא עוף אשר נחשב לאוכל-כול, היא ניזונה ממגוון פירות וירקות אך גם מחרקים, חסרי חוליות וכן, גוזלים של עופות אחרים. בשנים האחרונות נעשו עשרות מחקרים ותצפיות על ההתנהגות של המיינות, בהם המיינות תועדו בזמן השתלטות על חורי קינון של עופות אחרים, כמו דרורים וירגזי, על ידי הוצאת הגוזלים של הדרורים מחורי הקינון והשתלטות פיזית על הקן עצמו, לצרכי קינון עבור הגוזלים של המיינות.

עובדה רביעית: המיינות עלולות לפגוע באנשים כשהן מרגישות בסכנה

המיינות לצערנו מסוכנות גם לבני אדם, במידה והן מרגישות מאוימות על ידי אדם מסוים הן עלולות לתקוף אותו בעזרת המקור הצהוב שלהן. במיוחד כאשר מדובר בגוזלים של המיינה, אם המיינה תרגיש שהגוזלים שלה מצויים בסכנה, היא תעשה הכל כדי להגן עליהם, כולל לתקוף את הגורם המסכן (במקרה שלנו, בני האדם) בראשם.

עובדה חמישית: רשות הטבע והגנים אישרה להרוג את המיינות בשטחים חקלאיים

מיינה אחת עלולה לחסל יבול חקלאי שלם בשווי אלפי ומאות אלפי שקלים. הציפור מזיקה לחקלאות, במיוחד למטעי נשירים וכרמים על ידי אכילת היבול וכן העברת פטריות מזיקות בין ענב פגוע לכרם בריא. רק לאחרונה בצעד חסר תקדים אישרה רשות הטבע והגנים את האפשרות לירות בציפור הפולשת במטרה למנוע את התפשטותה בקרב אזורים חקלאים, לפי ההיתר כל צייד בעל רישיון יכול לירות במיינות ללא הגבלה.

סביר להניח שבעתיד יפותחו טכנולוגיות יותר מועילות ואנושיות להרחקת הציפור הפולשת מאזורי מגורנו ומהיבול של החקלאים, אך נכון להיום לא נמצא יעיל אחר.

אוהבי חיות מחמד זה הזמן לתת לנו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו כאן למטה!

כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד.

תגיות:

שתפו אותנו מה דעתכם?

Subscribe
Notify of
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
ענבל
ענבל
06/09/2022 13:35

תקפה אותי באשדוד אחת כזאת ! ממש קפצה עלי איזה מאה פעם עם הרגליים שלה והכנפיים.

מאיר
מאיר
10/09/2022 17:28

איך אפשר לחסל אותם מבלי להשתמש ברעל. בישוב עירוני.

רונית עינב
רונית עינב
11/09/2022 19:15

ציפור מעצבנת עושה רעש בשבת בבוקר ניכנסת למרפסת חסרת פחד

4
0
נשמח לשמוע מה דעתכם...x
קחו חלק מקהילת אוהבי חיות מחמד
עשו לנו לייק בעמוד הפייסבוק כאן למטה!