שוקלים לסרס את הכלב שלכם? זה מה שאתם צריכים לדעת

שוקלים לסרס את הכלב שלכם? זה מה שאתם צריכים לדעת
מה חשוב לדעת על סירוס כלבים | צילום: unsplash
סירוס כלבים הוא לא בדיוק הליך נעים, עבור הכלב וגם עבור הבעלים שלו, אבל מדובר בהליך חיוני עבור בריאותם של כלבים. לפני שאתם קובעים תור לווטרינר, יש כמה דברים שעליכם לדעת על סירוס כלבים. המידע הבא יעזור לכם בתהליך, כך שתוכלו לעבור את ההליך בצורה חלקה ככל שניתן.

מתי צריך לסרס כלבים?

כלבים (זכרים וגם נקבות) מגיעים לבגרות מינית בגיל של 6 חודשים עד 18 חודשים. הגיל המדויק משתנה בהתאם לזן של הכלב וגם לגודלו, כך שמומלץ לשאול את הווטרינר שלכם על המועד המשוער. במרבית המקרים, ניתן לסרס כלבים זמן קצר לאחר שהם מתחילים את הבגרות המינית שלהם, כדי למנוע את התרבותם. ישנם מקרים אחרים שבהם מומלץ לחכות קצת, ולכן חשוב לשאול את הווטרינר מתי כדי לבצע את ההליך.

כלב על שולחן הווטרינר
כלב על שולחן הווטרינר | צילום: unsplash

מה כולל הליך הסירוס?

אנשים רבים חושבים שכדי לסרס כלבים צריך לקבוע יום ושעה, וזהו. אולם, כדי שכלבים יעברו את ההליך הזה על הצד הטוב ביותר, הם צריכים לעבור בדיקות לפני מועד הסירוס. וטרינרים מבצעים בדיקות דם ובדיקות גופניות לפני ההרדמה – כיום, יומיים לפני ההליך. בנוסף, הווטרינר שלכם ימליץ לכם לא להאכיל את הכלבלב שלכם בלילה שלפני הניתוח – ממש כמו בהליכים עם בני אדם. ההליך עצמו הוא קצר יחסית ולא דורש שהות של הכלב בווטרינר במשך הלילה. במרבית המקרים אתם תוכלו לקחת את הכלב שלכם לסירוס בבוקר ולקחת אותו כבר באותו אחר צהרים.

כלב אצל הווטרינר
כלב אצל וטרינר | צילום: unsplash

ומה קורה אחרי הסירוס?

כאשר מעקרים כלבות, זמן ההחלמה שלהן יהיה בין 7 ימים ל-10 ימים. אצל זכרים, זמן ההחלמה קצר יותר, מפני שההליך פחות פולשני. אחד הדברים החשובים ביותר בזמן ההחלמה הוא לא לוותר על הקונוס! הווטרינר שלכם ישים לכלבכם קונוס על הראש כדי שלא תהיה לו גישה לאזור הרגיש, ולמרות שזה לא נעים לראות כלבים עם הפריט הזה על הראש – הוא חיוני להחלמה ומניעת זיהומים.
כדי להקל על תהליך ההחלמה, עבור הכלב שלכם וגם עבורכם, חשוב להשתמש בטיפים הבאים:

1. הישארו קרובים לכלב שלכם בלילה שלאחר הניתוח: ייתכן והוא יצטרך משהו, או ירגיש לא טוב, ולכן חשוב שיישן אתכם בחדר.
2. מה לעשות עם יבבות? כלבים מייבבים לעתים לאחר סירוס, בגלל השפעת ההרדמה או בגלל כאבים. זה טבעי, אך אם המצב ממשיך – מומלץ לפנות לווטרינר שלכם.
3. אל תוותרו על התרופות: לאחר הסירוס, הווטרינר שלכם ירשום לכלב שלכם תרופות, וחשוב לא לוותר על שום תרופה, ולתת את כולן בזמן הנחוץ.
4. קחו את הכלב לבדיקה אחרי הסירוס: לאחר הסירוס, הווטרינר שלכם ימליץ על ביקור כדי לבדוק שהכל בסדר. אל תוותרו על הביקור הזה – רק כך הווטרינר יוכל לוודא שהכל תקין.

כלב עם קונוס על הראש
כלב עם קונוס על הראש | צילום: unsplash

5. עשו הליכות רק עם רצועה: כבר ביממה אחרי הסירוס, אתם יכולים לקחת את הכלב שלכם לטיולים. אבל, חשוב לא לשחרר אותם מהרצועה, למזער את כמות הקפיצות שלהם, וכמובן גם למנוע מגע בין כלבים אחרים ובין אזור הניתוח.
6. שנו את התזונה לאחר הסירוס: לאחר סירוס, יש שינויים הורמונליים שחלים בכלבים ובכלבות. השינויים האלו גורמים לעלייה במשקל, ולכן חשוב להתייעץ עם הווטרינר שלכם על שינוי התזונה, כך שהמשקל יתאזן, והכלב שלכם יקבל את כל הרכיבים התזונתיים שהוא צריך.

בשורה התחתונה

סירוס כלבים הוא לא תמיד נעים, אבל הכרחי. אם תדעו למה להתכונן ומה לעשות אחרי הסירוס, ההליך יהיה הרבה יותר קל – עבורכם וגם עבור הכלב שלכם.

אוהבי חיות מחמד זה הזמן לתת לנו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו כאן למטה!

כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד.

תגיות:

שתפו אותנו מה דעתכם?

Subscribe
Notify of
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
ענבל
ענבל
06/09/2022 13:39

כל כך אכזרי ! אבל כנראה שזה חובה

1
0
נשמח לשמוע מה דעתכם...x
קחו חלק מקהילת אוהבי חיות מחמד
עשו לנו לייק בעמוד הפייסבוק כאן למטה!