מחלות כליות אצל כלבים: סיבות ודרכי טיפול

מחלות כליות אצל כלבים: סיבות ודרכי טיפול
מחלת כליות אצל כלבים: מידע מציל חיים | צילום: unsplash
מחלות כליות אצל כלבים הן מחלה נפוצה, ומסכנת חיים - אם לא מאבחנים אותן בזמן. אלו סימני האזהרה של מחלת כליות אצל כלבים שהיכרות איתן יכולה להציל חיים.

מחלות של הכליות הן נפוצות למדי אצל כלבים; הן יכולות לתקוף בכל גיל, ולגרום לנזקים בריאותיים נוספים. כדי למנוע הדרדרות של המצב, חשוב להכיר את סימני המחלות, וכן את דרכי הטיפול הטובות ביותר.

לפני הכל: מה זאת מחלת כליות אצל כלבים?

מחלות של כליות הן בעצם מצבים רפואיים שגורמים לנזק בכליות, ויש שני סוגים של מחלת כליות אצל כלבים:

  1. מחלה אקוטית: ירידה פתאומית וחדה באופן פתאומי. המצב הזה נגרם בכלל גידולים, זיהום בכליות, מחלות אחרות, או חשיפה לחומרים רעילים/מזיקים לכלבים.
  2. מחלה כרונית: מחלה שמתפתחת במשך תקופה של מספר חודשים, ולעתים גם מספר שנים. מחלות כרוניות של הכליות נגרמות בגלל אבנים בדרכי השתן העליונות/זיהומים, או מחלות גנטיות/מולדות.
    בשני המקרים האלו עלול להתרחש, למרבה הצער, נזק בלתי הפיך לכליות. כדי לא להגיע למצב הזה, חשוב להכיר את סימני האזהרה של מחלות כליות אצל כלבים.
כלב עצוב
כלב שוכב | צילום: unsplash

סימנים של מחלות כליות אצל כלבים

כאמור, אם לא מבחינים במחלת כליות אצל כלבים בזמן, המצב עשוי להיות בלתי הפיך. כדי שזה לא יקרה, חשוב להכיר את סימני האזהרה של המחלה אצל כלבים:

  1. צמא מוגבר: צמא מוגבר הוא אחד מסימני האזהרה הנפוצים ביותר של מחלת כליות. כלבים עם מחלה בכליות שותים יותר מהרגיל, בלי שקדמו לכך שינויים תזונתיים או שינויים אחרים.
  2. מתן שתן מוגבר: כליות שחוו פגיעה אינן מרכזות את השתן כמו שצריך. כתוצאה מכך, כלבים נותנים יותר שתן מהרגיל כשמוציאים אותם לטיולים. בנוסף, כלבים עם מחלה כליות נותנים פתאום שתן בבית, גם אחרי שהורגלו לא לעשות את זה. מתן השתן המוגבר גורם לתסמין של צמא מוגבר, כך ששני המצבים האלו קשורים זה לזה קשר הדוק.
  3. ניחוח לא נעים מפיו של הכלב: כאשר יש נזק בכליות, מצטברים חומרי פסולת בדם שאינם מסוננים על ידי הכליות. התוצאה היא ריח לא נעים מפיו של הכלב – סימן הכר נוסף של מחלת כליות.
  4. ירידה בתיאבון: הצטברות של חומרי פסולת בדם גורמת לירידה בתיאבון, בחילות ולעתים גם הקאות.
  5. עייפות מוגברת: כלבים שחווים מחלת כליות יהיו פחות ערניים ופעילים.

 

אם הכלב שלכם מפגין תסמין אחד או יותר מהתסמינים האלו, מומלץ לא להתעלם מכך, או לחכות שהמצב יחלוף מעצמו. יש מחלות נוספות עם התסמינים האלו, ולכן חשוב ללכת לווטרינר כדי לגלות אם מדובר במחלת כליות או במצב רפואי אחר.

כלב שותה מברזיה
כלב שותה מברזיה | צילום: unsplash

טיפול במחלת כליות אצל כלבים

אם הכלב שלכם אכן אובחן במחלת כליות, הוא יקבל טיפול בהתאם למצב. במחלה אקוטית הטיפול יהיה תרופות ומתן נוזלים, מה שיכול לפתור את המצב. למרבה הצער, אם מדובר במחלת כליות כרונית, ייתכן וטיפול רפואי לא יביא לריפוי מוחלט של הכלב. באמצעות שילוב של טיפול תרופתי ורפואי, בשילוב עם מזון ייעודי למחלת כליות, ניתן להאט את קצב התפתחות המחלה. הכלב שלכם יצטרך לשתות יותר מים, לעבור לתזונה מיוחדת ולקבל תרופות, שישפרו את איכות חייו.

כלב והבעלים שלו אצל וטרינר
כלב ובעליו אצל וטרינר | צילום: unsplash

בשורה התחתונה:

מחלות מסוימות לא מבדילות בין בעלי חיים; מחלת כליות נכללת ברשימה הזאת, ואי אפשר לדעת מי יפתח אותה ומתי. מכיוון שמדובר במצב נפוץ למדי, מומלץ להיות מודעים לסימני האזהרה, ולא להתעלם מהם. באמצעות אבחנה מדויקת וטיפול מותאם אישית, הכלב שלכם ירגיש הרבה יותר טוב, איכות החיים שלו תשתפר, והטיפול יכול להאריך את חייו ואפילו להציל אותם.

אוהבי חיות מחמד זה הזמן לתת לנו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו כאן למטה!

כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לייעוץ רפואי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד.

תגיות:

שתפו אותנו מה דעתכם?

Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפייה בכל התגובות
0
נשמח לשמוע מה דעתכם...x
קחו חלק מקהילת אוהבי חיות מחמד
עשו לנו לייק בעמוד הפייסבוק כאן למטה!